سئوی کلاه سفید (White Hat SEO)
سئوی کلاه سفید (White Hat SEO)
سئوی کلاه سفید چیست؟
سئوی کلاه سفید یا White Hat SEO، به مجموعه اقداماتی میگویند که در راستای بهینهسازی وبسایت شما برای موتورهای جست و جو انجام میشود و هیچ کدام از این اقدامات، ذرهای از اصول و قوانین موتورهای جست و جو تخطی نمیکنند.
موتورهای جست و جو برای خودشان قوانینی دارند!
این طور نیست که شما برای بهبود رتبه خودتان در گوگل (یا هر موتور جست و جو دیگر) بتوانید هر کاری را که دلتان خواست انجام بدهید! موتورهای جست و جو برای خودشان قوانینی دارند، خط قرمزهایی دارند! از برخی از آنها اگر سرپیچی کنید، شما را با کاهش رتبه جریمه میکنند و در مجازات برخی دیگر از تخلفها، شما را کاملا از نتایج جست و جو حذف میکنند! (که به این کار میگویند Penalize کردن)
چگونه به روش کلاه سفید سئو کنیم؟
قبل از هر چیز بگوییم که برای سئو کردن به روش کلاه سفید باید همیشه به روز باشید. قوانین گوگل همیشه در حال تغییرند و شما باید روش سئوی خود را با این قوانین تطبیق بدهید. اما اصلیترین مسائلی که باید در فعالیتهای بهینهسازی وبسایتتان درنظر بگیرید، این 5 مورد میباشد:
1) لینک سازی (Link Building) طبیعی: گوگل میگوید لینک سازی باید به صورت طبیعی باشد. برای مثال «خرید بک لینک» ممنوع میباشد. محتوای شما یا به طور کلی برندتان باید آن قدر قوی باشد که دیگران خود به خود به شما در وبسایتهایشان لینک بدهند.
2) استفاده مناسب از کلمات کلیدی: این که بخواهید محتوای وبسایتتان را از کلمات کلیدی مدنظرتان پُر کنید درست نیست (حتما وبسایتهایی را که در هر جمله 3 بار از یک کلمه کلیدی استفاده میکنند و آن را بولد میکنند دیدهاید!).
از طرفی سعی کنید تا در توضیحات متای هر صفحه، Titleها و Altها، به مقدار کافی از کلمات کلیدی استفاده کنید، البته! هرگز در انجام این کار زیاده روی نکنید، وگرنه محتوایتان اسپم محسوب خواهد شد.
توضیحات متا را جدی بگیرید. (به نقل از MOZ) بین 150 الی 160 کاراکتر را برای معرفی کلی صفحه خود اختصاص بدهید.
3) راحتی کاربر: کاربر باید بتواند در وبسایت شما راحت باشد. باید بتواند هر چه را که میخواهد به راحتی پیدا کند. از UI و UX کاران خود بخواهید تا در این زمینه به بهترین نحوی که میتوانند عمل کنند. از طرفی، کاربر را با بنرها و Pop-Upهای بیش از اندازه کلافه نکنید. این بر خلاف قوانین گوگل میباشد.
Bounce Rate: عاملی که مستقیما با مدت زمانی که کاربر در وبسایت شما حضور دارد مرتبط است. اگر کاربر در وبسایت شما راحت نباشد، سریعتر، از وبسایت شما خارج میشود و در نتیجه Bounce Rate شما بالا میرود و این یکی از مضرترین اتفاقات برای سئوی شماست.
4) اسپم نکردن: نوشتههای بیمفهوم و بی ربط که صرفا جهت پر کردن صفحات وبسایتتان به کار میروند به شدت به سئوی وبسایتتان آسیب وارد میکنند. از طرفی بولد کردن بیش از اندازه کلمات کلیدی، لینکهای بیرویه و به طور کلی هر اقدامی که وبسایت شما را به یک اسپمکده تبدیل کند (!) ممکن است تا حد Penalize شدن، شما را به دردسر بیندازد.
5) حق کپی رایت: کپی کردن محتوای دیگران به ضرر سئوی وبسایتتان است. هرقدر که محتوایتان (چه نوشته، چه عکس و…) بیشتر منحصر به فرد باشد، به نفع شماست. اگر هم خواستید تا از محتوای دیگران استفاده کنید، به نقل از آنها این کار را انجام بدهید و یا در پایان، آنها را به عنوان منبع نوشته خود معرفی کنید. این کار را میتوانید با دادن یک لینک NoFollowبه آنها انجام بدهید. گوگل برای کپی رایت، اهمیت زیادی قائل است.
2 نکته مهم:
1) سئوی درون سایتی:
تا زمانی که سئوی درون سایتی یا On-Site SEO خود را درست نکردهاید، نه لینک سازی کنید و نه اقدامی دیگر! اول از همه باید به بهترین نحو ممکن و با رعایت قوانین موتورهای جست و جو، به بهینهسازی درونی وبسایتتان بپردازید.
2) همه قوانین را نمیشود رعایت کرد!
برای بسیاری از کلمات کلیدی رقابتی رعایت برخی از قوانین گوگل امکان پذیر نیست! به خصوص در لینک سازی که گوگل میگوید لینک سازی باید طبیعی باشد!
به نظر شما در یک ترکیب کلمه کلیدی رقابتی مثل «تور کیش»، آیا میتوانیم با این روش رتبه بگیریم؟ مسلما خیر! به روش کلاه سیاه هم که عمل کنیم ممکن است جریمه شویم! پس چه کنیم؟ پاسخ، سئوی کلاه خاکستریست!
- توضیحات
- نویسنده: مدیر سایت
- بازدید: 1138