14 قوانینی که در تولید محتوا باید رعایت شود
14 قوانینی که در تولید محتوا باید رعایت شود
ممکن است وبسایتی را برای برندتان راه انداخته باشید و هنوز نمیدانید که باید چه محتوایی را در آن قرار دهید، چه فکری پشت سر متنتان باشد، از کجا شروع کنید و…
این موضوع فقط در مورد محتوای وبسایت نیست و در خیلی از جنبههای دیگر یک کسب و کار (مثل بنر تبلیغاتی، بروشور و…) هم صدق میکند.
راهکار چیست؟
بهترین کار در وهله اول این است که این 5 قانون کپی رایتینگ را بدانید و مهمتر از آن، رعایت کنید!
این 5 اصل، یک سری اصول کلی و استراتژیکتر را به شما میگویند.
بسیار خب، از قانون اول شروع میکنیم:
قانون اول: مخاطب را دریابید!
هیچ کس کاری به این ندارد که شما چه میکنید و چه میفروشید و… (مگر این که لامبورگینی باشید!)
هرکس تنها یک چیز برایش مهم است و آن، منافعیست که از محصول یا خدماتتان عایدش میشود. از خودتان بپرسید که:
-
چه فایدهای برای طرف خواهید داشت؟
-
چه سودی را به او خواهید رساند؟
-
واقعا چرا باید به حرفتان گوش دهد؟
-
به چه چیزی احتیاج دارد؟
-
چه چیزی او را خوشحال میکند؟
-
و… (هر آن چه شما را به مخاطب و درک نیازش نزدیک کند)
قانون دوم: 80-20
در 80 درصد حرفتان، “مشتری” را مخاطب قرار دهید و 20 درصد (حداکثر!) از خودتان حرف بزنید.
به عبارتی، به ازای هر 8 باری که از کلمات “تو” و “شما” استفاده کردید، نهایتا 2 بار از کلمه “من” و “ما” استفاده کنید.
نگویید “من خوبم، محصولم بهتر!”، بگویید “ای مشتری، تو می توانی این فایده را ببری، این برد را میتوانی داشته باشی، این سود را میتوانی به دست بیاوری” و…
قانون سوم: قانون K.I.S.S
انقدر ساده که احمقها هم بفهمند! (Keep It Simple Stupid)، معنی این روش این است که لطفا انقدر از کلمات تخصصی و قلمبه سلمبه استفاده نکنید! نمیخواهید که مخاطب را گیج کنید، او بالاخره باید بفهمد که چه میگویید تا بتواند تصمیم بگیرد.
حال که می خواهید سادهاش کنید، این را هم در نظر بگیرید که نباید با یک سری کلمات اضافی مانند “خیلی”، “فوق العاده”، “واقعا” و… متنتان را بی خودی چاق کنید و مخاطب را از فهمیدن اصل نکته دور کنید.
قانون چهارم: قانون قلم قرمز
ویراستارها معمولا یک خودکار قرمز در دستشان میگیرند و مطلب نهایی نویسنده را بازبینی میکنند و آنچه را که بیخودی اضافهاست، خط میزنند.
شما هم، چنین کنید! از اول متنتان را بخوانید و حدودا 30% را پاک کنید.
خیال خودتان را راحت کنید که اطلاعات اضافی به مخاطب ندادهاید و خیلی کوتاه و سریع، همه چیز را به او گفتهاید.
قانون پنجم: قانون SLAP
متنتان باید این کارها را به ترتیب، با مخاطبتان بکند:
-
متوقف شود (Stop)
-
ببیند / بشنود (Listen / Look)
-
اقدام کند / واکنش نشان دهد (Act)
-
بخرد (Purchase)
به مخاطب التماس نکنید که از شما خرید کند. به نوعی، یک گوشهای بنشینید و کاری کنید که او با گذشتن از این 5 مرحله، خواسته شما را محقق کند.
قانون ششم- مخاطب خود را بشناسید
قبل از اینکه شما اولین کلمه را بنویسید، حیاتی است که کاملاً آگاه باشید که در حال نوشتن برای چه کسی هستید.
آنهایی که شما در تلاش برای رسیدن به آنها هستید، چه کسانی هستند ؟ از چه نوع زبانی استفاده میکنند؟ چه نوع ساختاری را ترجیح میدهند؟ نقاط ضعف آنها چیست؟
پاسخ به این سؤالات به شما کمک خواهد کرد که مطلبتان را طوری بنویسید که پیام کاملاً مشخصی داشته باشد و اطمینان حاصل کنید که محتوایی ارائه دادهاید که دارای عناصر ضروری است تا مورد پسند مخاطبتان قرار گیرد و او را به انجام عملی ترغیب کند.
اغلب اوقات، تولید کنندگان محتوا در دام نوشتن مطالبی که به نظرشان جذاب است، و یا مطالبی که تصور میکنند افراد فعال در کسب و کار آنها شاید از آن لذت ببرند افتادهاند؛ غافل از اینکه کسانی را که حقیقتاً برای مجذوب کردنشان در تلاشاند، نادیده میگیرند.
قانون هفتم - یک عقیده داشته باشید
از موضع گیری نسبت به چیزی نترسید. دیدگاه منحصر به فرد شما، چیزی است که شما را از بقیه جدا خواهد کرد.
اگر شما از بیان نظر خود به منظور جلوگیری از دامن زدن به اختلاف خودداری کنید، فرصتهایی را بمنظور به چالش کشیدن آنچه معمولی و رایج است و شناساندن کسب و کار خود به عنوان یک رهبر بازار، از دست میدهید.
مقالات محتوا محور میتوانند به سرعت به مطالب داغ تبدیل شوند و کامنت های بسیاری را جذب کنند.
قانون هشتم- مقدمههای اعتیادآور بنویسید
یک مقدمه متوسط هرگز نمیتواند توجه خوانندگان یک مطلب را جلب کند
جدای از عنوان، مقدمه برای شما فرصتی است تا ارزش خود را اثبات کنید، بنابراین اگر این فرصت را از دست بدهید، این خطر هست که خواننده بقیه محتوای شما را حتی نگاه هم نکند.
آنچه باید بر آن تمرکز کنید جلب توجه، ایجاد حس یکدلی و تحریک حس کنجکاوی خواننده است تا او بخواهد مطلب را با به آخر بخواند.
قانون نهم - املاء و دستور زبان را جزو اولویتها قرار دهید.
املاء و دستور زبان ضعیف، نه تنها از اعتبار شما میکاهد، بلکه باعث انحراف خواننده میشود. هرچه لازم باشد خواننده زمان بیشتری برای درک مفهوم جملات ضعیف شما صرف کند، احتمال بیشتری دارد که قبل از پایان مطلب از خواندن بقیه آن منصرف شود.
آنجایی که همه ما مرتکب غلط املایی میشویم، قبل از انتشار مطلب خود آن را چندین بار بازخوانی کنید. اگر شما نگرانید که مبادا اشتباهاتی را ندیده باشید، آن را رها کنید و روز بعد مجدداً نگاهی به آن بیندازید، و یا از یکی دیگر از اعضای تیم خود بخواهید آن را مجدداً بخواند و تصحیح کند.
قانون دهم - همانطور که صحبت میکنید بنویسید
واقعیت این است که در هر موردی محتوای بسیار زیادی وجود دارد. منظور من از محتوای بسیار زیاد محتوای بیش از حد است.
اگر شما شخصیت منحصر به فرد خود را بروز ندهید، این احتمال وجود دارد که محتوای متوسط شما در میان سایر محتواهای مشابه محو شود.
در حالی که سطح حرفه ای گری ممکن است بر اساس حرفه شما متفاوت باشد، مهم است به یاد داشته باشید که در پس ظواهر و روابط، انسانهای واقعی به همراه مشکلات بشری وجود دارند. هر چقدر شما بیشتر با مردم به مثابه انسانها رفتار کنید، به همان نسبت،آنها بیشتر شنونده پیامهای شما خواهند بود.
اگر همانطور که صحبت میکنید بنویسید ، محتوای شما کمتر پیچیده و بیشتر محاوره ای، جذاب، و به طور کلی جالب تر خواهد شد. (حتماً کار خود را ویرایش کنید. اگر چه ما شما را به نوشتن مثل صحبت کردن تشویق میکنیم، اما هنوز هم دستور زبان صحیح مهم است).
قانون یازدهم - بدانید که کمتر بیشتر است
اگر چیزی وجود داشته باشد که تولید کنندگان محتوا باید آن را در نظر بگیرند، این امر است که مخاطبان، محتوایی با فرم خلاصه را میپسندند.
چون این روزها، واقعاً چه کسی برای خواندن یک کتاب 50 صفحه ای وقت دارد ؟
منظورم این است که با وجود چتهای 10 ثانیه ای snapchat، ویدیوهای 6 ثانیه ای vine و توییت های 140 کاراکتری، تقاضا برای محتوای کوتاه بیش از هر زمان دیگری است.
بنابراین، اگر شما مصمم هستید توجه مخاطبان خود را جلب کنید، مهم است که نه تنها این چرخش در ترجیحات مخاطبان را درک کنید، بلکه باید رویکردتان در تولید محتوا، تولید محتوای خلاصه باشد.
قانون دوازدهم - نوشتن عنوانها را بی اهمیت نشمارید
به طور متوسط، از هر 10 نفر 8 نفر عنوان مقاله را خواهند خواند، اما تنها 2 نفر از 10 نفر بقیه مقاله را خواهند خواند. اصولاً، عنوان شما همان اولین تأثیر شماست. اگر بخواهید خوانندگانتان محتوای شما را بخوانند، باید دلیل خوبی به آنها بدهید تا این کار را بکنند.
این موضوع را به عنوان روشی برای تعیین و تنظیم انتظارات خوانندگان در نظر بگیرید. عنوان باید فایده محتوا را نشان دهد، نشان دهد دقیقاً باید انتظار چه چیزی را داشت، و باید طوری بیان شود که به میزان زیادی قابل اشتراک گذاری باشد.
قانون سیزدهم - از منابع معتبر استفاده کنید
در مقولهی آنلاین، شما با طیف وسیعی از مخاطبین طرف هستید. همین موضوع کار را برای شما سختتر میکند. پس به یاد داشته باشید که صحت و دقت مطلب بسیار حائز اهمیت است. در نتیجه میبایست از منابع معتبری استفاده کنید. چه از نقل قولها استفاده میکنید و چه از مستندات گوناگون، حتما منابع آن را هم ذکر کنید تا جای هیچ شکی باقی نماند. از طرف دیگر این کار موجب اعتماد هر چه بیشتر مخاطب به مطلب خواهد شد.
قانون چهاردهم - یک ناظر داشته باشید
همواره در هر مقولهای مشورت گرفتن کمک شایانی به انسان میکند. همین رویه در دنیای آنلاین هم جواب میدهد. زمانی که محتوای آنلاین تولید میکنید، سعی کنید یک چشم ناظر داشته باشید. حال میتوانید از یک ادیتور یا حتی یک دوست کمک بگیرید تا نکاتی را که بعضا در نظر نگرفتهاید، از غلطهای املایی تا نگارشی، به شما یادآور شود.
- توضیحات
- نویسنده: مدیر سایت
- بازدید: 1192