درباره آکادمی استراتژی ایران
1- آشنایی با آکادمی استراتژی ایران
برنامه ریزی به عنوان یکی از پنج وظیفه اصلی مدیران، نقش کلیدی در مدیریت سازمانهای موفق در سراسر جهان دارد و مدیران برای هدایت سازمان خود در محیط متغیر و پیچیده امروزی از یکی از کاربردی ترین ابزار مدیریتی، یعنی برنامه ریزی استراتژیک بهره می برند. رشد سریع و روزافزون تغییرات محیطی ناشی از عوامل سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و فناورانه موجب شده است که سازمان های دولتی و غیرانتفاعی نیز این ابزار را در جهت همگرایی فعالیت ها و منابع خود بکار گیرند.
فعالیتهای نظاممند اقتصادی و تجاری در جوامع پیشرفته با اهمیت و تمرکز خاصی بر مقولههای مدیریت استراتژیک، برنامهریزی استراتژیک و نهایتا کنترل استراتژیک، رشد، رونق چشمگیری داشته است. مسلما برندها و سازمانهایی در عرصه فعالیتهای اقتصادی خود، یگانه، رهبر و یکهتاز خواهند بود که با بینشی متعالی و قدرت پیشبینی مناسب و اهمیت به سندهای چشمانداز، با اتخاذ استراتژیهای بهینه، درک مناسبی از عدم قطعیتها پیدا کرده و با در نظر گرفتن تاکتیکها و تکنیکهای ویژه، برنامهریزی بهینهای را جهت حضوری موثر، برجسته و متمایز نسبت به رقبا، درحیطه فعالیتهای تجاری خود ایجاد، تدوین و اجرا کنند.
در کتاب پنچ فرمان پیتر سنگه آمده است : تنها منبع مزیت رقابتی پایدار در بلند مدت برای سازمانها، یادگیری سریعتر نسبت به رقبا است. چنانچه سازمان بتواند به این امر نائل گردد، از سایرسازمانهای رقیبای خود اثر بخش تر و کار آمد تر عمل خواهد کرد از اینرو اکادمی استراتژی ایران سعی دارد با جمع آوری و انتشار مطالب مباحث متنوع حوزه آینده پژوهی ، مدیریت استراتژیک ، مدیریت پروژه و..... بتواند در قالب منبع و مرجعی ارزشمند به علاقمندان حوزه استراتژی کمک نماید، البته بسته نیاز علاقمندان جهت آموزش و به اشتراک گذاری تجارب ، کارگاه های آموزشی و ایونت های دور همی نیز برگزاری خواهد شد. از انجا که امروزه همه چیز در حال تغییر و تحول است و علم هم متناسب با آن در حال نو شدن و بروزآوری است ، دانش مدیریت استراتژیک هم از این قاعده مستنثتی نبوده و باید یادگیری آن بصورت مستمر انجام شود.
تیم آکادمی استراتژی ایران با سال ها تجربه به سازمان ها و کسب و کارها کمک می نماید تا مسیر دستیابی به اهداف آرمانی و مدل های کسب و کار نوین شرکت ها را تسهیل نماید.
2- چشم انداز ما
ما می خواهیم برترین مرکز تخصصی مشاوره مدیریت استراتژیک و آموزش تخصصی استراتژی در ايران 1404 باشیم.
3- ماموریت ما
ماموریت آکادمی استراتژی ایران آموزش و ارتقا سطح دانش استراتژی در بین مدیران و متخصصان و همچنین همکاری نزدیک با مشتریان برای ایجاد یک رویکرد تحول آفرین با هدف بهره مندی همه ذینفعان پروژه و قادرسازی سازمان ها به رشد، ایجاد مزیت رقابتی پایدار همراه با تاثیر مثبت درجامعه می باشد.
این مجموعه راهکارهایی را از طریق مشاوره پیشرفته مدیریت استراتژیک، فناوری،نوآوری و خلاقیت برای شرکت ها ارائه می نماید.
ما با هدف ایجاد نظام یکپارچه برنامه ریزی و مدیریت برای پیشرفت مشتریانمان بمنظور افزایش توانمندی آنها در ایجاد رشد اقتصادی در کشورمان ، با چارچوب و مدل های منحصر به فرد خود در سرتاسر سطوح سازمان مشتریها یمان ارائه خدمت می کنیم.
4- اهداف کلان
-
ارائه خدمات مشاوره استراتژی به صنایع کوچک و بزرگ در چرخه اقتصاد کشور
-
ارائه خدمات مشاوره استراتژی به شرکت ها و سازمان های دولتی
-
تربیت متخصصین حوزه مدیریت استراتژیک در سطوح مختلف
-
ارائه خدمات آموزشی و مشاوره در سراسر کشور
-
برگزاری دوره های کوتاه مدت و میان مدت تخصصی
-
تأمين محتواهای آموزشی رایگان برای تمامی علاقمندان حوزه استراتژی
-
ايجاد ارتباطات علمی با مؤسسات علمی پژوهشی و دانشگاهی
-
همکاری راهبردی با شرکت های مشاوره بین المللی
5- ارزش های محوری
-
صداقت در بیان شجاعانه حقایق و پاسخگویی .
-
مشتری بر همه چیز مقدم است، ما موفقیت خود را بر اساس موفقیت مشتریهایمان اندازه گیری می کنیم.
-
احترام به اشخاص ، قابلیت ها و علاقمندی آنها به رشد و شکوفایی.
-
تنوع عقاید، تجارب ، خبرگی و سابقه کاری.
-
دید استراتژیک باید مشتریان را قادر سازد تا نتایج برتری را به روش پایدار ارائه دهند.
-
ارزش های ارائه شده به مشتری باید بصورت ملموس ، قابل مشاهده، مثبت ، پایدار و بر مبنای آخرین تحولات باشد.
-
دیدگاه مشارکت باید بصورت یک رابطه همکاری طولانی مدت با همکاران داخلی و مشتریان باشد.
-
ما اعتقاد داریم اگر کارمان را بدرستی انجام دهیم میتوانیم به رشد اقتصادی و رفاه جامعه کمک کنیم.
6- چرا به خدمات مشاوره مدیریت استراتژیک نیاز داریم ؟
عموماً سازمان ها و شرکت ها در شرایط رکود، افت فروش، بههمریختگی درون سازمانی و … به دنبال استفاده از مشاوره مدیریت خواهند بود و به همین دلیل است که مدیران، مشاوران را “حل کننده مشکل” تلقی میکنند.
در کشور عزیز ما عموماً شرکت ها در دو مقطع متفاوت به سراغ مشاوران مدیریت می آیند:
1- شرکت هایی که قصد دارند با هزینه کمتر و با کیفیت برتر و زمانی کوتاه تر با استفاده از شرکت های مشاور مدیریت از روزمرگی خلاص شده و برنامه و اهداف شرکت خود را تدوین و اجرایی نمایند، که با انتخاب مشاور اصلح خیلی سریع به این خواسته خود دست پیدا می کنند.
2- شرکت های که با صرف هزینه های زیاد بصورت داخلی مبادرت به تدوین برنامه ریزی خود نموده اند اما مدیران ارشد آن به مرور زمان و تشدید دامنه تغییرات محیط رقابت و صنعت متوجه شده اند که برنامه تدوین شده اثربخشی و کارایی مورد نظر را نداشته است و حالا از مشاوران بیرونی برای بازنگری و بهبود آن استفاده مینمایند.
در هر دو حالت مزایای ناشی از استفاده از مشاوران مدیریت در فضای کسب و کار از طریق فرصتهایی که برای کسب و کارها و سازمانها ایجاد میکنند شناخته میشوند. از این دست فرصتها و مزایا میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- پذیرش طرح ها و پیشنهادات ارائه شده توسط یک مشاور بیرونی توسط پرسنل سازمان به مراتب بیشتر از کارشناسان داخلی است
- توسعه درک و شناخت عمیقتر از بازار و شرایط رقابتی تیم مشاوره بدلیل همکاری در سایر صنایع و کسب و کارها
- ایجاد و توسعه برنامه بازار و حفظ و نگهداری مشتریان فعلی و جذب مشتریان بالقوه
- شناسایی و تحلیل نقاط قوت و ضعف اصلی سازمان و تشخیص حوزههای بهبود
- شناسایی، تحلیل و کاهش ریسکهای محیطی و کسبوکار
- ارائه راهحلهای خلاقانه جهت رفع مشکلات پیشرو و یا پیشگیری از مشکلات آتی
- بهبود سیستم ها و ساختار سازمان
- داشتن نگاه چند بعدی و برون سازمانی جهت شناسایی مشکلات
در نهایت باید به این نکته اشاره کرد که مشاوره مدیریت یک علم یا هنر نیست بلکه مشاور با استفاده از تجارب خود و بکارگیری ابزارهای مختلف برای مشکلات و مسائل سازمان ها ، راهکارهای بهینه ارائه می دهد.
7- خدمات آکادمی استراتژی ایران
ساختن سازمان استراتژی محور و توسعه ظرفیت تفكر استراتژیك امری تدریجی و همراه با تجربه اندوزی است و دیدگاه آکادمی استراتژی ایران در پروژ های مشاوره مدیریت استراتژیك و تحول ، تلاشی مستمر و هدفمند برای آغاز مناسب یك حركت دراز مدت در این زمینه در سازمان مشتری است. نگرش سنتی در برنامه ریزی استراتژیك، بر این باور است كه واحد برنامه ریزی درون سازمان می تواند بر اساس مطالعات مستقل خود، استراتژی های ثمربخشی برای ایجاد تحول در سازمان طراحی نموده تا پس از تصویب هیئت مدیره در قالب برنامه استراتژیك سازمان به مرحله اجرا درآیند.
این در حالی است كه عدم كارآیی این نگرش به تجربه ثابت شده است. سازمان های موفق دنیا از دهه 70 میلادی به بی اثربودن این نگرش پی بردهاند. عدم قطعیتهای محیطی، پیچیدگی موضوع، شرایط رقابت در صنعت،شرایط متحول محیطی خرد وکلان بیرونی سازمان ، ضرورت وجود تعاملی پویا بین سازمان و محیط بیرونی را طلب می کند و مهم تر از همه فقدان احساس تعلق و نبود انگیزه قوی برای پیاده ساختن برنامه ای كه به وسیله نیروهای داخلی تهیه شده است، از عوامل و موانع عدم اجرای برنامه های تهیه شده به وسیله این رویكرد می باشند.
رویكرد مورد نظر آکادمی استراژی ایران در پروژ های مشاوره ای مدیریت استراتژیك و تحو ل،مشاور را نه صرفا در نقش برنامه ریز و استراتژیست، بلكه در نقش عامل توسعه ظرفیت تفكر استراتژیك در سازمان مشتری میبیند. براساس این نگرش، مدیران ارشد و تصمیمگیران (در قالب كمیته راهبری) و مدیران و كارشناسان كلیدی (در قالب تیم های كارشناسی) در طراحی ، تدوین ، اجرا و ارزیابی استراتژی ها مشاركت فعال دارند. فرآیند برنامهریزی استراتژیك خود نیازمند برنامهریزی است. در این روش مشاور با ارایه مشورتهای لازم، آموزش دیدگاهها و روشهای مناسب برنامهریزی در عمل و نظارت بر اجرای صحیح آن ها و هدایت مباحث مرتبط، نقش تسهیل كننده و مربی را ایفا می نماید.
7-1 - خدمات آموزشی
سازمان های یادگیرنده و استراتژی محور برای بروز نگهداشتن دانش برنامه ریزی نیروهای انسانی خود همواره مبادرت به نیاز سنجی آموزش استراتژی درون شرکت خود نموده و دوره های آموزشی متنوعی را در سازمان خود برگزار می کنند. اما مشکل اصلی این دست آموزش ها در این است که تاثیر آن در بازدهی و راندمان آموزش گیرندگان قابل اندازه گیری نیست و از طرفی دیگر عموما آموزش های ارائه شده درون سازمان نهادینه سازی نمیشود و پس از مدتی اثرات آن فراموش میشود.ازاینرو آکادمی استراتژی های ایران مدل تلفیقی آموزشی را برای مشتریان خود طراحی نموده است که بقرار زیر است :
گروه اول : اموزش های حضوری و آنلاین
1- آموزش های حضوری در محل مشتری و یا محل شرک ما
این نوع آموزش بصورت کارگاهی و همراه با فرم های و کاربرگ های مربوط به حوزه استراتژی ارائه می گردد که در صورت درخواست شرکتها در مکان کورد نظر آنها برگزار میشود . اما برگزاری این دست آموزش ها برای عموم و بصورت آزاد هم برگزار میشود که برنامه های آموزشی آن در همین سایت معرفی میگردد.
2- آموزش های آنلاین و از راه دور که بصورت گروهی برای کارکنان سازمان ها و یا برای سایر علاقمندان مبحث استراتژی برگزار میشود.
توجه : به شرکت کنندگان در دوره های آموزشی میان مدت ، گواهی نامه شرکت در دوره آموزشی و همچنین شرکت در آزمون ارائه می گردد.
آکادمی استراتژی ایران از بین آموزش گیرندگان و نفرات برتر آزمون خود ، برخی از کارشناسان را جهت همکاری در پروژه های آکادمی دعوت به همکاری می نماید.
گروه دوم آموزش ها به روش خودیادگیرنده
1- انتشار محتوای آموزشی در سایت
از آنجایی که در برخی از سازمان ها نیازهای آموزشی با موضوعاتی که در دانشگاه ها تدریس می شود متفاوت بوده و از طرفی تهیه سیلابس و محتوا برای سازمان ها امری وقت گیر و زمان بر است (مثلا آموزش استراتژی های بازاریابی و فروش) مجموعه آکادمی استراتژی ایران با در اختیار داشتن اساتید با تجربه علمی و اجرایی ضمن دسته بندی حوزه های دانشی تخصصی استراتژی ، برخی از مطالب را بصورت رایگان در اختیار علاقمندان قرارداده است که میتوانند صرفا با ثبت نام در سایت از محتوای غنی انها بهرمند گردند .
2- خبرنامه های علمی و آموزشی
اما برای افرادی که نیاز به دریافت بروزترین مطالب آموزشی و تحولات حوزه استراتژی هستند ، میتوانند این سرویس را از آکادمی خریداری نمایند.
3- تامین محتوای خبری و تحلیلی
این امر به مخاطبان کمک می کند که پیشران های تغییرات و سیگنال های ضعیف تاثیرگذار بر شکل گیری و یا شکست استراتژی ها آتی شرکت را دریابند و هم از بین انبوهی از اخبار متفرقه که وقت و ذهن شما را بی حاصل درگیر می کند ، به آن اخبار تخصصی صنعت که بیشترین تاثیر را بر بازار کسب و کار شما می گذارد ، بپردازید. این سرویس به تفکیک هر صنعت به شرکت ها ارائه شده و برای خریداری آن باید با مجموعه آکادمی استراتژی ایران تماس بگیرند.
4- دورهمی های استراتژیست ها
افراد و اشخاصی که در دوره های آموزشی آکادمی استراتژی ایران شرکت کرده اند بصورت دوره ای و برنامه ریزی شده ، در مکان مناسبی دور هم جمع میشوند و از دستاوردها و نواوری ها مطرح شده در حوزه استراتژی با هم گفتگو می کنند همچنین میتوانند مشکلات خود را در حوزه برنامه ریزی و پیاده سازی استراتژی ها و تجارب موفق خود با هم تبادل اطلاعات نمایند . قطعا شرکت در این دورهمی ها و گفتگوی تیمی بین افراد بسیار در یادگیری و توسعه دانش فردی تاثیر گذار خواهد بود. شرکت در دورهمی ها برای اعضای سایت با تخفیف همراه خواهد بود.
7-2- خدمات مشاوره برنامه ریزی استراتژیک
برنامه ریزی به عنوان یکی از پنج وظیفه اصلی مدیران، نقش کلیدی در مدیریت سازمانهای موفق در سراسر جهان دارد و مدیران برای هدایت سازمان خود در محیط متغیر و پیچیده امروزی از یکی از کاربردی ترین ابزار مدیریتی، یعنی برنامه ریزی استراتژیک بهره می برند.
رشد سریع و روزافزون تغییرات محیطی ناشی از عوامل سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و فناورانه موجب شده است که سازمان های دولتی و غیرانتفاعی نیز این ابزار را در جهت همگرایی فعالیت ها و منابع خود بکار گیرند.
فعالیتهای نظاممند اقتصادی و تجاری در جوامع پیشرفته با اهمیت و تمرکز خاصی بر مقولههای مدیریت استراتژیک، برنامهریزی استراتژیک و نهایتا کنترل استراتژیک، رشد، رونق چشمگیری داشته است. مسلما برندها و سازمانهایی در عرصه فعالیتهای اقتصادی خود، یگانه، رهبر و یکهتاز خواهند بود که با بینشی متعالی و قدرت پیشبینی مناسب و اهمیت به سندهای چشمانداز، با اتخاذ استراتژیهای بهینه، درک مناسبی از عدم قطعیتها پیدا کرده و با در نظر گرفتن تاکتیکها و تکنیکهای ویژه، برنامهریزی بهینهای را جهت حضوری موثر، برجسته و متمایز نسبت به رقبا، درحیطه فعالیتهای تجاری خود ایجاد، تدوین و اجرا کنند.
هدف هر مشاوری، ارائه روشی استراتژیک بر اساس پتانسیل، مزیتهای رقابتی و کشف و شناسایی فرصتهای بکر و بدیع برای حضوری قدرتمند، پویا و مستمر هر شرکت در بازار هدف خود می باشد.
در ادامه به مهمترین فواید استفاده از مشاوران مدیریت استراتژیک اشاره خواهیم کرد:
7-2-1- خدمات ارزیابی استراتژیک سازمان
رویکرد ما طی سال ها تجربه کاری در پروژه های متعدد، مبتنی بر بررسی و ارزیابی عملکرد سازمان ، ارزیابی منابع ، توانمندی ها ، شایستگی ها و قابلیت های لازم جهت استقرار نظام مدیریت استراتژیک در سازمان قبل از هرگونه اقدام برنامه ریزی است . این امر به کارفرما کمک می کند تا با شناخت دقیق تر از الزامات و ظرفیت های مورد نیاز استقرار نظام برنامه ریزی استراتژیک، در سازمانش آمادگی تغییر رویکرد به سازمان استراتژی محور را پایه ریزی نماید. همچنین بمنظور اندازه گیری اثر بخشی اقدامات استراتژیک در مراحل آتی، عملکرد سازمان در زمان حال مورد سنجش و اندازه گیری قرار می گیرد.
7-2-2- خدمات تحلیل استراتژیک کسب و کار و سازمان
همانطور که همه مدیران می دانند ، فقط داشتن یک استراتژی خوب کفایت نمی کند ، جاری سازی استراتژی در عمل ، وجه تمایز سازمان های موفق و نا موفق است. متاسفانه سابقا سازمان هایی که برنامه ریزی استراتژیک داشتند تصور می کردد واژه های چاپ شده روی کاغذ، سازمان را دگرگون می کند اما بعد از گذشت مدتی از تدوین برنامه ها و اهدافشان متوجه شدند که دارند همان مسیر سابق را دنبال می کنند و عملا انگار در سازمان شان تغییری اتفاق نیافتاده است. جاری سازی استراتژی امروزه بعنوان یک تکنولوژی نرم در مقابل تکنولوژی سخت (محصول و فرایند) در نظر گرفته میشود.
امروزه با توجه به پیشرفت تجربی و علمی حوزه اجرای استراتژی رویکرد های متنوعی در جاری سازی استراتژی ها مطرح شده است که بسته به برخی شرایط یکی از آنها میتواند توسط مجری پروژه جاری سازی انتخاب گردد. این رویکردهای قالب عبارتند از :
7-2-3- خدمات بازطراحی و ارزیابی مدل کسب و کار
بوم مدل کسب و کار یا Business Model Canvas ابزار مدیریتی و استراتژیک است که به مدیران اجازه میدهد مدل کسب و کار سازمان خود را توصیف، طراحی و ابداع کرده یا آن را به چالش کشیده و یا تغییر دهند. در سال های اخیر با توجه به مزیت های حاصله از طراحی مدل کسب و کار، غالب مدیران برای توسعه بازار محصولات خود دیگر صرفا به تصمیمات در اتاق های در بسته و با مدیران تولید و بازاریابی و... بسنده نکرده و بیشتر بدنبال راه اندازی یک سیستم کسب و کار هستند تا صرفا ورود به یک بازار جدید و یا تولید یک محصول جدید، چرا که ریسک شکست و تغییر پارادایم های محیطی بشدت افزایش یافته است.
ماهیت استراتژیک بوم مدل کسب و کار از آنجا ناشی می شود که به نظر میرسد مدیران سازمان های بزرگ و حتی کسب و کارهای کوچک در مسیر تحقق چشم اندازشان بدنبال طراحی یک بیزینس مدل جدید و یا تدام و توسعه بیزینس مدل موفق جاری خود هستند و می خواهند در مسیر تحقق مدل کسب و کارهای آینده خود برنامه ریزی و اقدام نمایند.
7-2-4- خدمات ارزیابی و کنترل استراتژیک
تدوین استراتژی ،اجرای استراتژی و کنترل استراتژی سه بخش بهم وابسته نظام مدیریت استراتژیک هستند که هر کدام بدون دیگری موثر نبوده و ترکیب آنها موجب اثربخشی خواهد شد.
در مبحث کنترل های مدیریتی عموما دو دسته بندی وجود دارد که عبارتند از کنترل های استراتژیک و کنترل های عملیاتی که در این فاز از استقرار نظام مدیریت استراتژیک مورد استفاده قرار می گیرند.
در حوزه مدیریت ، کنترل استراتژیک را بعنوان سیستمی تعریف می کنند که مدیران را در ارزیابی رابطه استراتژی سازمان با پیشرفت آن در اجرای اهدافش، و هنگام بروز اختلاف برای زمینه هایی که نیازمند توجه بیشتر می باشند، یاری می رساند.
انواع کنترل های استراتژیک
1. کنترل فرضیات
2. کنترل اجرا
3. نظارت استراتژیک
4. کنترل آگاهی های ویژه
7-3- خدمات تحلیل کسب و کار و سازمان
با بهره گیری از ابزارها و مدلهای تحلیل استراتژیک کسب و کار میتوان قبل از شروع هر فاز از برنامه ریزی استراتژیک در سازمان،به این نتیجه رسید که آیا وضعیت فرایندهای جاری سازمان در حالت مطلوبی برای استقرار سیستم مدیریت استراتژیک قرار دارد و هیچ نیازمندی و مشکلی در این مسیر در سازمان وجود ندارد، آیا فرایندهایی که کسب و کار را پشتیبانی می کنند بدرستی انجام میشوند وبا استراتژی ها همسو سازی و همانگی لازم را دارند و اینکه آیا فناوری های لازم جهت اجرای سریعتر امور و تصمیمگیری دقیق تر در اختیار سازمان قراردارد، آیا پرسنل وظایف خود را در خصوص پاسخگویی به تقاضای مشتریان به خوبی می شناسند و دستورالعمل های لازم را برای انجام کارهای بی نقص و مشخص در اختیار دارند ، آیا روابط بین واحدهای سازمان به درستی تعریف شده است و.....
8- چرا باید ما را برای مشاوره مدیریت استراتژیک خود انتخاب کنید؟
-
تیم حرفه ای و متخصص
-
سوابق اجرای پروژه های موفق
-
مدیریت سریع پروژه های استراتژی
-
قابلیت تحلیل کسب و کار و استخراج مشکلات و نیازمندهای ها
-
آموزش آنلاین و حضوری
9- گروه علمی، پژوهشی و مشاوران استراتژی
-
دکتر مهدی خسروی
-
دکتر داود غلامرضایی
-
دکتر هومن تصدیقی
-
دکتر ابوالفضل زندی نیا
-
دکتر ایرج سلطانی
-
دکتر مسعود عابسی
-
دکتر مجید ابراهیمی
-
دکتر حسینعلی قجری
-
دکتر لیلا آشوری
- توضیحات
- نویسنده: مدیر سایت
- بازدید: 3105