خانه استراتژی


(زمان خواندن: 2 - 4 دقیقه)
Most Hit

پیش بینی یکی از اعضای کمیسیون برنامه و بودجه در خصوص کاهش شدید درآمد نفتی است

پیش بینی درآمد نفتی

به گزارش اکوسیستم کسب و کار ایران و به نقل از عصر ایران غلامعلی جعفرزاده نماینده مجلس در مورد سخنان رییس سازمان برنامه و بودجه مبنی بر اینکه یارانه پنهان انرژی و درآمدهای جدید مالیاتی و دارایی‌هایی دولت جایگزین منابع نفتی در بودجه سال ۹۹خواهد شد گفت: حذف یارانه های پنهان همانطور که کم کم بخش عمده‌ای از بودجه کشور را خورد باید کم کم قطع شود.۹۰۰هزار میلیارد تومان در ظرف 6 سال یارانه پنهان دادیم یعنی سالی ۱۵۰هزار میلیارد تومان یارانه پنهان داده‌ایم و اگر دولت تصمیم داشته باشد که یک مرتبه یارانه پنهان را قطع کند این برای کشور خطر است.

این عضو کمیسیون برنامه و بودجه در گفت‌وگو با عصرایران ادامه داد: قطع یارانه پنهان به صورت یک مرتبه یعنی آب، برق، گاز، بنزین و گازوئیل به قیمت اصلی برگردد و این کار خطرناکی است. تقاضای ما از دولت این است که این در پروسه سه ساله انجام شود چراکه کمتر از سه سال برای کشور بحران ایجاد می کند.

نماینده رشت خاطر نشان کرد: اگر بنزین، آب، برق و گاز گران شود قیمت تمام شده کالا بیش‌تر می شود و این بر تورم اثر می گذارد و وقتی ما برای افزایش درآمد برنامه نداریم گران شدن اینها خودش مسئله ساز است.

پیش بینی یکی از اعضای کمیسیون برنامه و بودجه در خصوص کاهش شدید درآمد نفتی است

جعفرزاده تصریح کرد: ما بنزین را ۳۷ سنت تولید می‌کنیم و این یعنی ۴۷ درصد قیمت دلار، فرض که دلار ۱۰هزارتومان باشد در بهترین وضعیت قیمت بنزین ۴ هزار تومان است. وقتی بنزین ۴ هزارتومان شود برق و آب و‌گاز گران ‌می‌شود قطعا برای کشور خطرناک است.

وی بیان کرد: ما نمي گوييم كه قيمت ها آزاد نشود بلكه معتقديم اين كار انجام شود اما در بازه زماني سه و يا چهار ساله اجرايي شود.

این نماینده مجلس در مورد درآمدهاي جديد مالياتي نيز بيان كرد: ما درآمدهاي جديد مالياتي را قبول داريم. عايدي مسکن، درآمد پزشكان و هر كسي كه درآمد كسب مي كند اما اي كاش دولت مي گفت كه ضمن درآمدهاي جديد مالياتي در معافيت هاي مالياتي بازنگري مي كنم. دولت گفته است كه در سال ٩٥ معافيت هاي مالياتي ما ۲۵۰ هزار میلیارد تومان بوده است. با دیوان محاسبات تماس گرفتم و خواستار شفاف سازی در این مورد شدم.

وی اضافه کرد: به آقایان گفتم با این عدد کار کشور را تعطیل کنیم و بروید همین را درست کنید. ما ۱۹۷هزار میلیارد تومان حقوق و مزایا پرداخت می کنیم و با عدد ۲۵۰ هزار میلیارد یعنی ما بیش از حقوق کشور منبع پیدا کرده ایم. وقتی ما در ۶ماهه اول ۴۰ هزار میلیارد تومان کمتر نفت فروخته ایم و فوقش تمام سال ۱۰۰هزار میلیارد تومان شود وقتی ۲۵۰ هزار میلیارد معافیت مالیاتی داریم پس چرا اینجا معطلیم.

جعفرزاده تصریح کرد: توصیه من به دولت این بود که به جای درآمدهای جدید مالیاتی که اصطلاح علمی دقیق آن افزایش پایه‌های مالیاتی است بازنگری در معافیت های مالیاتی را در اولویت قرار دهد.

وی خاطر نشان کرد: در سال ۹۸ تمام درآمد مالیاتی کشور ۱۵۰هزار میلیارد تومان است و نرخ معافیت های مالیاتی ۲۵۰هزار میلیارد تومان است و این دو عدد فاصله زیادی با هم‌دارند.

این عضو کمیسیون برنامه ‌بودجه در مورد دارایی های دولت نیز گفت: من جایگزینی دارایی های دولت برای درآمدهای نفتی را قبول دارم اما باید مشخص شود که منظور کدام دارایی هاست، اگر دولت می خواهد "بَر تجاری "محیط های آموزشی و مدارس ما را بفروشد ما مخالفیم. دولت باید مشخص کند که منظورش از دارایی ها چیست. این موضوع نباید صرفا به محیط های آموزشی ما آسیب بزند.

نماینده مردم رشت همچنین با اشاره به سخنان نوبخت در مورد اینکه درآمدهای نفتی را در سال ۹۹ برای پروژه های عمرانی کار می کنیم گفت: این حرف قشنگی است اما دو اشکال به آن وارد است. اگر در سال ۹۹ درآمد نفتی ما کاهش یافت آیا نباید پروژه های عمرانی ما استمرار یابد؟ پیش بینی ما کاهش شدید درآمدهای نفتی است و این یعنی اینکه پروژه های عمرانی کلا تعطیل می شود.

وی تصریح کرد: درآمدهای نفت در پروژه های عمرانی که الزاما زیر ساختی هستند بايد هزينه شود و نه هر پروژه عمرانی. مثلا پول نفت در پروژه‌هایی عمراني عام المنفعه مثل ساخت بيمارستان‌ هزينه شود. پروژه‌هاي عمراني عام المنفعه را بايد به بخش خصوصي واگذار كرد و پول نفت بايد در پروژه عمراني زير ساختي همانند بزرگراه ها، آزادراه ها، خطوط ريلي و سدها هزينه شود.

منبع : عصر ایران

Back to top