سئوی کلاه سیاه (Black Hat SEO)
سادهترین تعریف سئوی کلاه سیاه میگوید:
سئوی کلاه سیاه یا Black Hat SEO به فعالیتهایی میگویند که شما برای سئوی وبسایتتان انجام میدهید، ولی این فعالیتها از نظر اصول و قوانین گوگل (و دیگر موتورهای جست و جو) غیر مجاز و نادرست است.
کدام کارها جزو سئوی کلاه سیاه محسوب میشوند؟
- درج محتوا توسط روباتها به صورت خودکار در وبسایتتان
- داشتن ویروس، تروجان، Worm و… در صفحه وبسایتتان
- لینک سازی به روش غیر طبیعی (مانند خریداری بک لینک)
- Redirectهای غیرقانونی
- استفاده بیش از حد از لینک در یک صفحه (چه لینک داخلی و چه لینک خارجی)
- Cloaking
- پنهان کردن متن و لینک در صفحه
- اسپم کردن
- ایجاد محتوا یا صفحات تکراری در وب سایت
- ساخت ربات هایی که در گوگل جست و جو میکنند و بر روی وبسایت شما کلیک میکنند.
- و…
نکته: همیشه خودتان را با دنبال کردن قوانین جدید گوگل به روز کنید. گاهی وقتها گوگل نسبت به برخی از فعالیتهایی که قبلا مجاز بوده، یک دفعه حساس میشود! برخی از قوانین هم ممکن است توسط گوگل شفافتر شوند. پس همیشه به روز باشید!
چرا به روش کلاه سیاه عمل نکنیم؟
سئو به روش کلاه سیاه (چه سئوی درون سایتی و چه سئوی برون سایتی) یکی از خطرناک ترین و ریسکیترین کارهاییست که میتوانید انجام بدهید. گوگل روز به روز پیشرفت میکند، به روز میشود و در برابر اسپم، تقلب و به طور کلی سئوی کلاه سیاه، هر روز مجهزتر و باهوشتر میشود (حتی در زبان فارسی!).
مجازات سئوی کلاه سیاه فقط افت رتبه نیست! گاهی وقتها ممکن است گوگل شما را به طور کلی Penalize کند و برای همیشه با دیده شدن در نتایج گوگل خداحافظی کنید (هیچ تضمینی وجود ندارد تا بعد از Penalize شدن، گوگل شما را ببخشد و شما را به نتایج برگرداند).
پس چه کار کنیم؟!
کلاه سیاه اگر بخواهید سئو کنید که ریسک بزرگیست. با سئوی کلاه سفید هم که باید قید رتبه گرفتن در کلمات کلیدی رقابتی را بزنید! بسیار خب، شما را با سئوی کلاه خاکستری (Gray Hat SEO) آشنا میکنیم! روشی که در آن، همزمان هم سیاه خواهیم بود و هم سفید. نه جریمه میشویم، و نه قید کلمات رقابتی را میزنیم!